Tuhansia elokuvia ladannut ja jakanut todettiin syyttömäksi

Lauri Jämsä
31. toukokuuta, 2009 20:31

Espanjassa oikeus on hylännyt syytteet miestä vastaan, joka oli ladannut vertaisverkoista yhteensä jopa 3 322 tekijänoikeuksilla suojattua elokuvaa. Hän oli myös jakanut elokuvia muille, TorrentFreak kertoo.
Espanjan Pamplonan rikostuomioistuin totesi kyseisen tuhansia elokuvia ja tuntemattoman määrän musiikkia ladanneen henkilön syyttömäksi, koska syyttäjä ei pystynyt esittämään näyttöä siitä, että hän olisi tehnyt rikoksen ansiotarkoituksessa. Espanjalaisen 20minutos.es-sivuston mukaan mies latasi tiedostot vuosina 2003 - 2004.
Oikeuden päätökset ovat kääntyneet Espanjassa lähes poikkeuksetta yksityisen lataajan hyväksi, vaikka tekijänoikeusjärjestöt ovatkin hangoitelleet vastaan. Espanjassa tunnutaankin pitävän yksityisen lataajan puolia, mikäli motiivina ei ole ollut raha, vaan musiikki ja elokuvat on ladattu omaan käyttöön.
Koska Espanjassa suhtaudutaan yksityiseen lataamiseen myönteisemmin kuin useimmissa muissa maissa, ei ole yllätys, että maassa rikotaan enemmän tekijänoikeuksia kuin missään muualla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.