Iso-Britanniassa seitsemän miljoonaa warettajaa

Lauri Jämsä
30. toukokuuta, 2009 15:02

BBC News uutisoi tuoreesta tutkimuksesta, jossa käsitellään Iso-Britanniassa tapahtuvaa piratismia ja sen laajuutta. BBC:n mukaan maassa on arvioitu olevan noin seitsemän miljoonaa laitonta lataajaa.
Tutkijat arvioivat tiedostonjakopalveluista löytyvän joka päivä noin 1,3 miljoonaa brittiläistä käyttäjää. Vuosittain laitonta materiaalia ladataan jopa 12 miljardin punnan edestä.
Tekijänoikeuksia valvova toimikunta The Strategic Advisory Board for Intellectual Property (SABIP) arvelee, että ihmisten asenteita piratismiin on vaikea muuttaa.
Kulttuuriministeri David Lammy huomauttaa tutkimuksen osoittavan piratismin kasvavan huolestuttavasti vaikuttaen samalla negatiivisesti viihde- ja ohjelmistoalan sekä Iso-Britannian talouteen.
"Tämä ongelma ei rajoitu pelkästään Iso-Britanniaan, ja olen varma, että tutkimustulokset tulevat olemaan hyödyllisiä myös muille EU-maille heidän puidessaan samoja asioita", Lammy arvelee. Open Rights Group -ryhmän toiminnanjohtaja Jim Killockin mielestä maassa tarvitaan lisää "lataa niin paljon kuin haluat" -musiikkipalveluita, jotta laitonta latausta saataisiin vähennettyä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.