Asianajaja: TPB-jutun tuomaria ei valittu arpomalla

Kaarlo Räihä
29. toukokuuta, 2009 11:22

The Pirate Bayn (TPB) ylläpitäjät käräjäoikeudessa rangaistuksiin tuominneen tuomari Tomas Norströmin puolueettomuuden arvostelu on jälleen jatkunut, ja tällä kertaa asiaa on kritisoinut syylliseksi todetun Carl Lundströmin asianajaja Per E Samuelson, joka lähetti hovioikeudelle kirjeen asian tiimoilta.
Samuelsonin lähettämän kirjeen mukaan Norströmiä ei valittu oikeusjutun tuomariksi arpomalla, kuten yleensä on tapana, vaan Norström valittiin hoitamaan kyseistä tehtävää, koska hänellä on runsaasti kokemusta tekijänoikeusasioista.
Norströmille kokemusta tekijänoikeuksista oli kertynyt vuosien saatossa mm. sen takia, että hän on ollut kahden tekijänoikeuksia suojelevan järjestön jäsen. Norström ei itse pitänyt tekijänoikeusjärjestöjen jäsenyyttä ongelmallisena asiana, mutta kaikki osapuolet eivät olleet asiasta samaa mieltä, jonka johdosta hovioikeuden työryhmä pohtii parhaillaan Norströmin mahdollista puolueellisuutta.
Samuelsonin mukaan nuoret ruotsalaiset menettävät uskonsa oikeusjärjestelmään tämänkaltaisten oikeusjuttujen takia. Samuelson sanoo myös monien nuorten ruotsalaisten pitävän jo nyt juttua oikeusfarssina, joka ei ole hyvä asia oikeusjärjestelmän mainetta ajatellen.
Samuelsson itse pitää Norströmin puolueellisuutta selvänä asiana, ja Samuelssonin mukaan Norströmin vaikeni jäsenyyksistään, koska hän halusi vaikuttaa jutun lopputulokseen.
Hovioikeuden päätös Norströmin mahdollisesta puolueellisuudesta kerrottaneen muutaman viikon sisällä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.