Zune HD varmistui - uudistuksina mm. selain ja HDMI-ulostulo

Kaarlo Räihä
27. toukokuuta, 2009 12:23

Microsoftin tulevasta Zune HD -mediasoittimesta on liikkunut erinäisiä huhuja jo useiden kuukausien ajan, ja eilen Microsoft julkaisi ensimmäiset viralliset tiedot uutuuslaitteesta.
Kuten huhut aiemmin ennakoivat, on Zune HD varustettu 3,3-tuumaisella 480x272-resoluution OLED-tekniikkaan perustuvalla kosketusnäytöllä, internet-selaimella (surffaus WLAN:in kautta), kiihtyvyysanturilla, HDMI-ulostulolla (vaatii erillisen telakan) sekä HD Radio -tuella. Värivaihtoehtoina ovat näillä näkymin ainakin musta ja platina. Markkinoille laite ehtii Yhdysvalloissa syksyn aikana.
Microsoft ei ole kuitenkaan vielä paljastanut soittimen muita tietoja (kuten tallennuskapasiteettia tai mahdollista pelitukea), joten lopullista arviota soittimen ominaisuuslistasta ei voi vielä tehdä.
HDMI-ulostulon suurin tuettu resoluutio on 720p, joten aivan täyteen teräväpiirtotarkkuuteen se ei yllä. Koska HD Radio -tuki on Euroopassa olematon, on mahdollista etteivät Zunet saavu vieläkään virallisesti Eurooppaan (tai *sormet ristiin* Eurooppaan saadaan oma Zune-malli esim. DAB-tuella).
Zune HD -mediasoitinta pääsee testaamaan ensi viikolla käynnistyvillä E3-messuilla, jossa Microsoft mm. esittelee laitteen Xbox Live -yhteensopivuutta ja paljastanee todennäköisesti lisää tietoja soittimesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.