Mac-kloonikoneita Venäjältä

Lauri Jämsä
25. toukokuuta, 2009 14:26

Apple on vääntänyt kättä oikeustuvassa floridalaisen Mac-kloonikonevalmistaja Psystarin kanssa jo viime kesästä lähtien. Yritysten välisessä kiistassa on kyse siitä, ettei Apple anna asentaa Mac OS X -käyttöjärjestelmäänsä PC-tietokoneisiin. Psystar kuitenkin myy juurikin PC-tietokoneita, joihin on asennettu Applen käyttöjärjestelmä.
Hiljattain markkinoille on tullut kloonikoneillaan myös venäläinen RussianMac, joka tarjoaa useita eri koneita ja kokoonpanovaihtoehtoja. Esimerkkinä näistä 1,6 gigahertsin suorittimella varustettu 10,2 tuuman Asus EEE PC, johon on asennettu uusin Mac OS X -käyttöjärjestelmä.
Yrityksen mukaan käyttöjärjestelmä toimii kaikissa heidän koneissaan vakaasti. Myös päivitysominaisuuksien luvataan toimivan täysin normaalisti. RussianMacin valikoimaan kuuluu tällä hetkellä muun muassa perinteinen pöytätietokone, vaativampaan käyttöön suunniteltu tehotyöasema, kannettava tietokone sekä miniläppäri.
Vielä tällä hetkellä RussianMac ei toimita kloonikoneitaan Venäjän ulkopuolelle, mutta kertoo suunnitelmistaan laajentaa tarjontaansa myös muualle Eurooppaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.