TechCrunch: CBS antoi Last.fm-tietoja RIAA:lle

Kaarlo Räihä
24. toukokuuta, 2009 21:05

Kerroimme helmikuussa soittolistasivusto Last.fm:ää koskeneista huhuista, joiden mukaan sivusto olisi vuotanut käyttäjätietoja levy-yhtiöitä edustavalle tekijänoikeusjärjestö RIAA:lle. Nyt sama huhusoppa on jälleen kiehahtanut, kun alkuperäiset huhut julkaissut TechCrunch-sivusto julkaisi perjantaina saamiaan uusia tietoja, joiden valossa käyttäjätietoja ei olisi vuotanut suoranaisesti Last.fm, vaan tämän omistava emoyhtiö CBS.
TechCrunchin saamien tietojen mukaan CBS ei kertonut Last.fm:n ylläpitäjille, että käyttäjätiedot ohjattaisiin RIAA:lle, vaan CBS kertoi tietojen tulevan ainoastaan yrityksen sisäistä käyttöä varten. Kun CBS oli saanut Last.fm:ltä halutut käyttäjätiedot, lähetti se ne edelleen RIAA:lle.
Last.fm:n tietohallinnossa työskentelevä Russ Garrett kiisti jälleen TechCrunchin esittämät väitteet. Garrett ei pitänyt siitä, että TechCrunch esitti uudet väitteet juuri ennen lomia, jonka lisäksi TechCrunch ei antanut Last.fm:lle mahdollisuutta vastata syytöksiin. Garrett toivoo, että CBS julkaisee pian asian tiimoilta tiedotteen, jossa yritys toteaa syytökset vääriksi.
Last.fm:n ja CBS:n edustajat eivät kuitenkaan ole toistaiseksi kommentoineet TechCrunchin esittämiä todisteita, joiden joukkoon kuuluvat mm. asiaan liittyvä sähköposti sekä Last.fm:n ehtoihin helmikuussa tehdyt muutokset, jotka viittaisivat tietojen luovuttamiseen.
Jos CBS ja/tai Last.fm ovat luovuttaneet käyttäjätietoja RIAA:lle, olisi kyseessä rikos, koska Britanniassa voimassa olevat tietosuojalait kieltävät tiettyjen kerättyjen tietojen välittämisen Yhdysvaltoihin ilman erillistä lupaa. Täten CBS todennäköisesti kiistää kaikki syytökset asian osalta ja varsinaista selkoa asiaan ei saada, ellei asian tiimoilta tehdä oikeusjuttua.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.