Google Chromen vakaa versio on nyt 2.0

Kaarlo Räihä
22. toukokuuta, 2009 10:12

Google Chrome -selaimen ensimmäinen julkinen jakelu ilmaantui kuluttajien ladattavaksi viime vuoden syyskuussa ja nyt 8 kuukauden kehityksen jälkeen Chromen vakaa jakelu on päivittynyt 2.0-versioon.
Suurimmat 2.0-version parannukset liittyvät selaimen vakauteen ja selailunopeuden parannuksiin, joista jälkimmäiseen ovat vaikuttaneet eniten WebKit-selainytimeen ja V8-javascriptmoottoriin tehdyt muutokset. 2.0-version luvataan olevan jopa 30 prosenttia vauhdikkaampi tietyillä web-sivustoilla kuin aiemman 1.0-version.
Uusia ominaisuuksia ovat mm. tekstikenttien automaattinen täyttäminen aiemmin syötettyjen tietojen perusteella, oikolukukielen pikavaihto, koko sivun zoom-toiminto (Ctrl++ ja Ctrl+-) ja koko näytön surffaustila (F11).
Chromen beta-testaajille uudistukset ovat jo tuttuja, sillä Chromen 2.0-version beta-testaus on onnistunut jo tämän vuoden tammikuusta asti.
Chromen automaattisen päivitystoiminnon myötä 1.0-versiot päivittyvät pian 2.0-versioiksi ja jos odotus tuntuu liian pitkältä, voi päivityksen käynnistää Tietoja Google Chromesta -ikkunan kautta.
Alla video, jossa Googlen Brian Rakowski esittelee selaimen uusia ominaisuuksia

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.