The Pirate Bay saa kontolleen uhkasakon?

Kaarlo Räihä
19. toukokuuta, 2009 22:37

The Pirate Bay -oikeudensaagan hidas edistyminen ei tunnu miellyttävän suuria levy-yhtiöitä, sillä Dagens Nyheterin mukaan Universal, EMI, Sony ja Warner vaativat käräjäoikeutta langettamaan uhkasakon sivuston ylläpitäjille sekä heidän internet-operaattorilleen, jotta sivusto saataisiin suljettua.
Varsinaisesta TPB-oikeudenkäynnistä poiketen uhkasakkoa ei haeta lainkaan liikemies Carl Lundströmille, vaan sivustoa nykyään pyörittäville Fredrik Neijille, Gottfrid Svartholmille ja Peter Sundelle. TPB-ylläpitäjien lisäksi levy-yhtiöt haluaisivat uhkasakon kohteeksi myös Black Internet AB -yrityksen, jonka tarjoaman tiedonsiirtokapasiteetin avulla TPB-sivusto on surffaajien käytössä.
Levy-yhtiöiden perusteluiden mukaan TPB:n avulla pääsee käsiksi ainakin 467 musiikkialbumiin, joiden tekijänoikeudet kuuluvat kyseisille levy-yhtiöille. Tämän vuoksi he haluavat saada uhkasakon voimaan välittömästi, jotta tekijänoikeusrikokset eivät jatkuisi. Uhkasakon lisäksi TPB-ylläpitäjille vaaditaan oikeudellista suukapulaa, joka kieltäisi heitä puhumasta asiasta julkisesti niin kauan, kun juttua käsitellään oikeudessa.
Toistaiseksi molemmat osapuolet ovat olleet vaitonaisia asian suhteen. Levy-yhtiöitä edustava Peter Danowsky ei halunnut vielä kommentoida asiaa, jonka lisäksi TPB-ylläpitäjät eivät vastanneet Dagens Nyheterin haastattelupyyntöön.
Ruotsalainen IT-ekspertti André Rickardsson on kuitenkin ihmeissään tilanteesta, koska TPB:n palvelimet eivät sijaitse Ruotsissa, ja täten Ruotsin oikeuslaitos ei voi langettaa niiden pyörittämiselle uhkasakkoja. Rickardsson uskoo uusien toimien aiheuttavan vain vahinkoa levy-yhtiöiden maineelle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.