Sims 3 jo luvattomassa nettijakelussa

Kaarlo Räihä
19. toukokuuta, 2009 14:45

Ensi kuun alussa maailmanlaajuisesti myyntiin tuleva Sims 3 -peli on jo ehättänyt luvattomaan nettilevitykseen, kun Reloaded-ryhmän julkaisema kopio ilmaantui nettilevitykseen eilen.
Miljoonia pelejä ja niiden lisälevyjä myyneen Sims-sarjan uusin tekele on ollut suosittu myös luvattomien lataajien keskuudessa, sillä mm. The Pirate Bayn tilastojen mukaan Reloadedin julkaisua on uutisen kirjoitushetkellä lataamassa noin 20 000 ihmistä.
Ars Technica -sivuston mukaan pelin julkaiseva EA ei ole vielä kommentoinut pelin vuotamista luvattomaan nettijakeluun, mutta todennäköisesti asiasta tulee virallinen tiedote lähipäivien aikana.
Sims 3:n vuotaminen osoittaa kuitenkin jälleen sen, etteivät peleissä käytettävät DRM- ja kopiointisuojaukset estä pelin luvatonta nettilevitystä. Reloadedin julkaisemassa Sims 3:ssa on mukana muokattu käynnistystiedosto, josta on poistettu pelissä käytettävä Securom-kopiointisuojaus, jolloin pelaaminen onnistuu ilman alkuperäistä pelilevyä. Reloaded suosittelee kuitenkin, että kyseistä julkaisua pelaavat pelaajat estävät palomuuristaan Sims 3:n verkkoliikenteen, joten EA:lla saattaa olla vielä joitain jekkuja hihassaan luvattomien lataajien kiusaamiseksi, mutta tarkempaa selitystä tälle suositukselle ei ole annettu.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.