Sony Picturesin johtaja: Internet on paha

Kaarlo Räihä
17. toukokuuta, 2009 21:54

Internetiä vastustavat vastarinnan taistelijat ovat saaneet itselleen uuden johtajan, sillä Sony Picturesin toimintaa johtava Michael Lynton kertoi torstaina järjestetyssä tilaisuudessa olevansa erittäin pettynyt internetiin, josta ei ole hänen mukaansa koskaan tullut mitään hyvää.
Lyntonin mukaan internet on luonut ilmapiirin, jossa kaikki pitävät oikeutenaan saada kaiken itselleen välittömästi. Lynton vertasi internetiä 24/7 auki olevaan ostoskeskukseen, josta kuluttajat voivat hankkia kaiken haluamansa. Eniten Lyntonia harmittaa ihmisten asenne, sillä Lyntonin mukaan ihmiset haluavat kaiken ilmaiseksi, ja jos he eivät saa sisältöään ilmaiseksi, he varastavat tämän saman sisällön itselleen.
Lyntonin mukaan tilanne Yhdysvalloissa voi vielä pahentua, jos Obaman hallituksen tukema laajakaistaohjelma otetaan käyttöön ilman piraattivalvontaa. Lyntonin mielestä tämä olisi sama asia kuin nopeusrajoituksista ja valvonnasta vapaan moottorintien rakentaminen. Lynton pitää sääntöjä siis tärkeinä asioina internetin tulevaisuudelle.
Lyntonin elämän kauheimmat vuodet ajoittunevat 2000-luvun alkupuolelle, jolloin hän mm. johti internet-operaattori AOL:n toimintaa Euroopassa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.