Danger Mousen uusin julkaisu on tyhjä CD-R-levy

Kaarlo Räihä
17. toukokuuta, 2009 20:40

Erinäisiä musiikkiprojekteja tämän vuosikymmenen aikana menestyksekkäästi tehnyt Brian Joseph Burton (tunnetaan paremmin DJ-nimellään Danger Mouse) joutui tekijänoikeudellisiin ongelmiin levy-yhtiö EMI:n kanssa vuonna 2004, koska hänen tekemänsä mashup-kappaleet eivät miellyttäneet levy-yhtiöitä, joiden mielestä kyseiset kappaleet rikkovat useita levy-yhtiöiden omistamia tekijänoikeuksia.
Nyt Danger Mouse on julkaissut uuden Dark Night Of The Soul -albumin yhdessä muusikko Mark Linkousin ja monien muiden artistien avustuksella, mutta EMI:n kanssa jatkuvan oikeussotkun takia Danger Mouse ei voi jaella albumin kappaleita suoraan asiakkaille, vaan albumin hankkijat saavat itselleen yli 100 sivuisen valokuvakirjan ja tyhjän CD-R-levyn.
Tyhjälle CD-R-levylle on tarkoitus polttaa albumin kappaleet, jotka potentiaaliset asiakkaat voivat ladata itselleen esim. netin eri torrent-sivustojen avustuksella. Tällä tavalla Danger Mouse välttää kappaleiden kaupallisesta levittämisestä mahdollisesti nousevat ongelmat ja hänen kuulijansa voivat samalla tukea häntä taloudellisesti.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun bändit tai artistit kauppaavat faneilleen tyhjiä levyjä, vaan aiemmin kyseistä toimintaa on harrastanut mm. Green Day, joka myi kuluttajille viiden CD-R-levyn pakettia 7,99 dollarin hintaan. Tämä paketti piti sisällään bändin julkaisemien albumeiden kansitaiteet, joten kuluttajan tehtäväksi jäi musiikin lataaminen ja polttaminen levyille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.