Chromen ensimmäiset selainlaajennukset julki

Kaarlo Räihä
14. toukokuuta, 2009 13:30

Googlen Chrome-selainta kehittävät tahot ovat pitkän odottelun jälkeen julkaisseet Chromen ensimmäiset selainlaajennukset, joiden avulla selaimen ominaisuuksia voidaan muokata ja samalla selaimeen voidaan lisätä uusia ominaisuuksia.
Vielä kehitysvaiheessa olevan laajennusrajapinnan päälle kehitetyt selainlaajennukset eivät esittele mitään huimia ominaisuuksia, vaan esimerkkilaajennukset osaavat näyttää selaimessa esim. lukemattomien Gmail-sähköpostien määrän tai helpottavat Google Readerin käyttöä. Laajennukset eivät toimi tällä hetkellä kuin Google Chromen 2.0.180.0-versionumerolla varustetussa kehitysversiossa, mutta pelinavauksen myötä kaikki halukkaat voivat nyt aloittaa omien Chrome-laajennuksien työstämisen ja esim. Cleeki-laajennuksesta on jo julkaistu Chromella toimiva versio.
Selainlaajennuksia on pidetty tärkeinä erityisesti Firefox-selaimen käyttäjien keskuudessa ja tukea selainlaajennuksille on toivottu Chromeen sen julkaisusta asti. Chromen kehittäjät eivät ole toistaiseksi kertoneet, koska laajennuksia kannattaa odottaa Chromen vakaaseen versioon, mutta toivottavasti virallinen laajennustuki nähdään vakaan 2.0-version julkaisun yhteydessä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.