Yle mukaan mobiilitelevisioon, myöhemmin maksulliseksi

Matti Robinson
11. toukokuuta, 2009 17:54

Digita on ilmoittanut, että Ylen kanavia nähdään ylihuomisesta alkaen mobiilitelevisiossa. Syynä Ylen televisio- ja radiokanavien lisäykseen on MobiiliTV:n käyttäjäkokemuksia keräävää kuluttajakysely, joka käynnistyi tänään.
Ylen televisiokanavista TV1 ja TV2 sekä radiokanavista YleX ja YLE Radio 1 näkyvät ja kuuluvat mobiilitelevisiossa näillä näkymin ainakin heinäkuun loppuun saakka. Yle on valmis jatkamaan mobiilitelevisiossa heinäkuun jälkeenkin.
"Nyt on oiva tilaisuus aloittaa lähetykset koemielessä ja tukea samalla MobiiliTV:n käynnistymistä pohtivan työryhmän työtä. Olemme valmiita jatkamaan lähetyksiä heinäkuun jälkeenkin, kunhan palveluoperaattorien kanssa päästään sopimukseen", kertoo johtaja Olli-Pekka Heinonen Yleisradiosta.
Tällä hetkellä mobiilitelevisioon kuuluvat televisiokanavista ainoastaan MTV3 ja The Voice, joiden lisäksi mukana on kolme kuvaradiokanavaa - Iskelmä, Radio Nova ja The Voice.
Digita kertoo tiedotteessaan myös, että tulevaisuudessa mobiilitelevisiosta saattaa tulla maksullinen. Neuvottelut maksullisesta mobiilitelevisiopalvelusta ovat käynnissä teleoperaattorien kanssa.
MobiiliTV vaatii DVB-H-vastaanottimen, joita löytyy tällä hetkellä sisäänrakennettuna muun muassa Nokian N77- ja N96-puhelimista. Lisäksi N85-, N79-, E75- ja N73-matkapuhelimilla mobiilitelevision katsominen onnistuu Nokian SU-33W-lisälaitteen avulla. Nokian Jarl Eklundin mukaan yritys aikoo laajentaa DVB-H-puhelimien määrää eri hintaluokissa.
”Pyrimme jatkossakin kasvattamaan niin integroitujen kuin myös lisälaitetta tukevien päätelaitteiden (Nokia 5800 ja N97 kesällä 2009) lukumäärää, näin MobiiliTV:tä voi jatkossa katsoa useamman hintakategorian laitteesta", Senior Manager Jarl Eklund kertoo.
MobiiliTV:n kuuluvuusalueella asuu yli kaksi miljoonaa suomalaista. Verkko kattaa pääkaupunkiseudun, Tampereen, Oulun, Turun ja Salon.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.