Harman Kardonin ensimmäinen Blu-ray-soitin on BDP 10

Kaarlo Räihä
10. toukokuuta, 2009 20:47

Vaikka ensimmäiset Blu-ray-soittimet ehtivät markkinoille jo vuonna 2006, eivät kaikki laitevalmistajat ole ehtineet vielä tuoda markkinoille omia Blu-ray-soittimia. Nyt tämä epäkohta on korjaantumassa Harman Kardonin osalta, kun yritys tuo pian myyntiin sen ensimmäisen Blu-ray-soittimen.
BDP 10 ei ole ominaisuuksiensa puolesta mitenkään maata mullistava soitin, vaan se vastaa ominaisuuksiltaan monia muita uusia Blu-ray-soittimia. BD-Live-yhteensopiva soitin toistaa Blu-ray-elokuvien lisäksi DVD-elokuvat ja DivX-videot. Audiotiedostojen osalta tuetut formaatit ovat MP3 ja WMA. Lisäksi laitteella pystyy katselemaan JPEG-kuvia.
Blu-ray- ja DVD-levyjen lisäksi mediatiedostoja voi toistaa USB-massamuisteilta, jotka voi kiinnittää soittimen etulevyssä olevaan USB-liitäntään.
BDP 10 osaa purkaa Blu-ray-levyiltä löytyviä Dolby TrueHD- ja DTS-HD Master Audio -ääniraitoja, joiden tarjoaman audion saa HDMI-liitännän lisäksi ulos stereona analogisen RCA-ulostulojen tai digitaalisten Toslink- ja RCA-ulostulojen kautta.
HDMI:n kautta soittimesta saa videota ulos 1080p24-formaatissa ja lisäksi laitteesta löytyvät komposiitti ja komponentti-ulostulot. DVD-elokuvat soitin osaa skaalata 1080p-resoluutiolle.
Koko laitteella on 66x440x352 mm ja painoa 3,7 kiloa. BDP 10:n suositushinta tulee olemaan 699 euroa. Hinta kuulostaa korkealta, jos sitä vertaa moniin muihin markkinoilta löytyviin Blu-ray-soittimiin, mutta yrityksen tiedotteen mukaan kyseessä on sen historian kehittynein mediasoitin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.