Hulu laajentuu Yhdysvaltojen ulkopuolelle

Kaarlo Räihä
8. toukokuuta, 2009 12:28

Yhdysvalloissa asuvia kuluttajia TV-sarjojen jaksoilla ja elokuvilla hemmotteleva Hulu-videopalvelu on noussut nopeasti erittäin suosituksi sivustoksi, ja monet tahot ovat toivoneet palvelun toiminnan laajentuvan myös Yhdysvaltojen ulkopuolelle.
Nyt näiden toiveiden täyttyminen näyttää aiempaa todennäköisemmältä, sillä Hulun johtoportaaseen kuuluva Andy Forssell vahvisti Financial Times -lehdelle, että neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä Hulun laajentumisen osalta.
Suomeen Hulua ei kuitenkaan kannata odotella aivan heti, koska Forssellin mukaan Hulun laajentuminen kattaisi aluksi 6-8 isointa markkina-aluetta, joiden joukkoon Suomi ei luonnollisesti kuulu.
Laajentumisen lisäksi Hulu neuvottelee sopimuksia, joiden avulla ulkomaisten yhtiöiden sisältöä voitaisiin näyttää Yhdysvalloissa asuville kuluttajille. Hulu on neuvotellut jakelusopimuksista mm. BBC:n ja ITV:n kanssa. Tähän mennessä Hulu on saanut aikaiseksi sopimukset Endemolin, Digital Rights Groupin ja Saavnin kanssa. Täten Hulusta voi katsella pian mm. Peep Show-, Doc Martin- ja Anything for Love -sarjoja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.