DC++-jakelija tuomittu

Kaarlo Räihä
6. toukokuuta, 2009 14:43

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan Salon käräjäoikeus tuomitsi viime keskiviikkona 32-vuotiaan miehen sakkoihin ja korvauksiin tekijänoikeusrikoksesta.
Lyhyen tiedotteen mukaan mies oli 1.1.2006 - 10.1.2007 välisenä aikana jaellut DC++-ohjelman avulla ainakin yli 2600 musiikkikappaletta. Jaossa oli noin 220 albumia, joista suurin osa oli kotimaista musiikkia.
Mies ei kiistänyt oikeudessa tekoaan, mutta hän sanoi, ettei hän ollut jaellut musiikkikappaleita tietoisesti. Oikeuden langettama tuomio miehelle oli 50 päiväsakkoa tekijänoikeusrikoksesta. Sakkojen lisäksi miehen pitää pulittaa oikeudenhaltijoille korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yli 3000 euroa.
Suomessa DirectConnect-verkon avulla tekijänoikeudella suojattuja tiedostoja luvatta jaelleita henkilöitä on jäänyt kiinni useampaan otteeseen. Tuomittujen maksettavaksi määrättävät korvaussummat ovat pyörineet yleensä muutaman tuhannen euron nurkilla ja ainakin toistaiseksi kiinnijääneet ovat välttyneet vankeusrangaistuksilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.