Windows 7 Release Candidate nyt kuolevaisten ulottuvilla

Kaarlo Räihä
5. toukokuuta, 2009 10:39

Ohjelmistojätti Microsoftin uusin Windows 7 -käyttöjärjestelmän Release Candidate -version jakelu alkoi viime viikolla, mutta tavallisille sukankuluttajille latausmahdollisuus tuotiin vasta tänään.
Release Candidaten pitäisi vastata ominaisuuksien osalta kauppojen hyllyille tämän vuoden aikana ilmaantuvaa Windows 7 -käyttöjärjestelmää, joten sen avulla pitäisi saada käsityksen siitä, että mitä Microsoftin lopullinen tuote tulee tarjoamaan.
Release Candidaten voi ladata kuka tahansa ja latauksen osalta ei tarvitse pitää kiirettä, sillä Microsoft jakelee sitä ainakin heinäkuulle asti, eikä Microsoft ole asettanut julkaisulle mitään universaalia latausrajaa. Release Candidaten lataaminen ja testaaminen on täysin ilmaista, mutta Release Candidaten kanssa leikkiminen on kuitenkin ensisijaisesti tarkoitettu edistyneemmille käyttäjille, jotka tietävät kehitysvaiheessa olevien ohjelmien vaarat ja riskit.
Aiempia Windows 7 Beta -asennuksia ei voi päivittää suoraan Release Candidate -asennukseksi, vaan käyttäjien on asennettava käyttöjärjestelmä uudestaan. Sama rajoitus koskee myös Windows 7:n lopullista versiota, eli Beta- tai Release Candidate -asennusta ei voi päivittää lopulliseksi versioksi, kun Windows 7 tulee kauppojen hyllyille, vaan edessä on jälleen puhdas asennus.
Windows 7:n Release Candidaten voi ladata itselleen 32- tai 64-bittisenä versiona. Kielivaihtoehtoina kuluttajille tarjotaan Release Candidaten osalta englannin-, saksan-, japanin-, espanjan- ja ranskankielisiä versioita. 32-bittisen latauspaketin koko on noin 2,36 gigatavua ja 64-bittisen latauspaketin puolestaan noin 3,05 gigatavua.
Latausta tarjotaan ISO-tiedostona, joka pitää asennusta varten kirjoittaa DVD-levylle esim. ilmaisen ImgBurn- tai maksullisen Nero-ohjelmiston avulla. Tämän jälkeen kone käynnistetään kyseisellä levyllä, jolloin asennus alkaa.
Laitteiston osalta Release Candidate minimivaatimukset ovat 1 GHz tai nopeampi x86- tai x64-yhteensopiva suoritin, gigatavun verran keskusmuistia 32-bittisissä asennuksissa tai 2 gigatavun verran keskusmuistia 64-bittisissä asennuksissa, 16 gigatavun verran kiintolevytilaa 32-bittisissä asennuksissa tai 20 gigatavun verran kiintolevytilaa 64-bittisissä asennuksissa sekä DirectX 9 -yhteensopiva näytönohjain.
Release Candidatea voi käyttää ensi vuoden kesäkuuhun saakka, joten tässä ajassa kaikki halukkaat ehtivät varmasti tutustua tarpeeksi tulevan Windowsin toimintaan. Ensimmäiset käyttörajoitukset tulevat kuitenkin esiin hieman aiemmin, sillä ensi vuoden maaliskuusta alkaen Release Candidate sammuttaa itsensä kahden tunnin välein.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.