Levy-yhtiö osti mainostilaa isoHunt-sivustolta

Kaarlo Räihä
4. toukokuuta, 2009 21:03

Vaikka monet tekijänoikeusjärjestöt ja levy-yhtiöt vastustavat isoHuntin tapaisia torrent-sivustoja, on maailmalla kuitenkin levy-yhtiöitä, jotka mainostavat mieluusti tuotantoaan torrent-sivustojen avulla. Yksi tällaisista levy-yhtiöistä on Yhdysvalloissa toimiva Honor Roll Music, joka on ostanut isoHunt-sivustolta mainostilaa Awesome New Republic -yhtyeen suosion kasvattamista varten.
Awesome New Republic -bannerissa mainostetaan kaksimiehisen yhtyeen Rational Geographic Volume I -albumia, jonka lataaminen onnistuu mainosbanneria klikkaamalla, jolloin kuluttaja johdatetaan yhtyeen kotisivulle, josta he voivat ladata albumin joko zip-tiedostona tai vaihtoehtoisesti latauksen voi suorittaa myös sivustolta löytyvän torrent-tiedoston avulla.
Mainoskampanjan ideoinut Colin Foord kertoi TorrentFreak-sivustolle, että kyseessä on hänen tietojensa mukaan ensimmäinen kerta, kun levy-yhtiö tai yhtye ostaa mainostilaa suoraan torrent-sivustolta. Aiemmin torrent-sivuja on hyödynnetty lähinnä musiikin jakelussa.
Monet yhtyeet ja artistit ovat jaelleet musiikkiaan ilmaiseksi jo vuosien ajan erilaisten P2P-ohjelmien ja latauspalveluiden avulla, joten tältä osin Awesome New Republic ei tuo suurta muutosta. P2P-sivustojen mainosbannerit ovat aiemmin kuitenkin koostuneet pitkälti erilaisten internet-kasinoiden ja aikuisviihdesivustojen mainoksista, eivätkä nämä bannerit yleensä johda surffailijoita torrent-latausten pariin, joten tältä osin Awesome New Republicin mainosstrategia on uudenlainen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.