Apple hylkäsi Nine Inch Nailsin sovelluksen

Matti Robinson
4. toukokuuta, 2009 12:10

Applen App Store -seula on ohjelmistokaupan julkaisusta asti kohdannut kritiikkiä niin käyttäjien kuin kehittäjien keskuudessa. Ohjelmistojen hyväksymisprosessiin sovelletaan tiukkoja sääntöjä, jotta käyttäjiä mahdollisesti häiritsevän tai loukkaavan materiaalin levitys estettäisiin. Viimeaikoina Apple on lisäksi poistanut App Storesta sovelluksia, jotka ovat läpäisseet seulan, mutta ovat osoittautuneet sääntöjen vastaiseksi. Tällaisista ohjelmista eniten huomiota sai niin sanottu vauvantappopeli, jossa puhelinta heiluttamalla hiljennetään itkevä vauva.
Nyt Nine Inch Nailsin Trent Reznor on kertonut sivustonsa keskustelualueella, että Apple on hylännyt heidän iPhone-sovelluksensa, joka on jo App Storessa. Sovellus ei todellakaan kannusta lasten pahoinpitelyyn, vaan hylkäys tehtiin syystä, että sovelluksen avulla pääsee käsiksi bändin sensuroimattomaan kappaleeseen. Apple vaatii nyt muutoksia sovellukseen mahdollisimman nopeasti.
Bändin keulahahmo Trent Reznor on käärmeissään Applen kaksinaismoralismista. App Storesta uuteen The Downward Spiral -levyyn ei saa päästä käsiksi, mutta iTunesista sen voi ostaa. Hän muistelee samalla Wal-Mart -vähittäiskauppaketjun kanssa kärvistelemää sensurointitapausta, jonka johdosta Nine Inch Nailsin musiikkia ei juuri nähdä kyseisen ketjun hyllyillä. Kuten Apple, Wal-Mart ei hyväksynyt kauppaansa teoksia, joita ei ole erikseen sensuroitu. Herra Reznoria ihmetyttää kuinka asiakkaat voivat kuitenkin ostaa Kummisetä-elokuvan tai Grand Theft Auto 4 -pelin ja altistua siten väkivallalle.
Sama pätee Applen tapaukseen, sillä näillä näkymin Apple on ottanut vastuun hylätä sovellukset, joiden välityksellä luokkaavaa materiaalia voidaan löytää. Apple hylkäsi aiemmin Tweetie-sovelluksen päivityksen, koska sovelluksella löytyi luokkaavaa materiaalia Twitteristä - aivan, Twitteristä.
Keskustelualueella ollaan lähes yksimielisiä siitä, että Applen on syytä tarkistaa App Storen hyväksymissäännöt. Kuten Trent Reznorkin sanoi, mikäli näin ei tapahtu, voidaan kyseenalaistaa olisiko Safari tai Mail-sovellus syytä sensuroida myös.
Applen lähettämä sähköposti ja Trent Reznorin viesti löytyvät täältä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.