Tule ja testaa: download.fi -sivuston uusi ilme

Petteri Pyyny
29. huhtikuuta, 2009 16:04

Olemme jo lähes yhdeksän kuukauden ajan hieroneet projektia, jota kutsumme "v4":ksi. Tämän projektin tarkoitus on rakentaa kaikista AfterDawnin ylläpitämistä sivuista yhtenäisempi kokonaisuus, niin ulkoasultaan, käytettävyydeltään kuin ohjelmointirajapinnoiltaankin. Tämä siis tarkoittaa sitä, että kaikki sivustomme rakennetaan niin ulkoasun kuin taustalla pyörivän koodinkin suhteen käytännössä ns. "nollista" uusiksi.
Projektin ensimmäinen pieni etappi oli viime syksynä, kun avasimme Puhelinvertailu.com -sivuston uudistetulla ilmeellä. Tuo osa oli kuitenkin varsin pieni murunen kokonaisprojektista, johon tulevat liittymään keskustelualueemme, laitevertailumme, jne.
Ensimmäinen iso osa "v4"-projektiamme on nyt pääsemässä loppusuoralle, sisarsivustomme download.fi:n uudistuksen myötä. Lopullinen, uusittu versio download.fi:stä tultaneen avaamaan toukokuun puolivälin tienoilla, mutta päätimme, että nyt olemme jo siinä pisteessä, että haluaisimme käyttäjiltämme palautetta siitä, miten hyvin -- tai huonosti -- olemme onnistuneet uudistuksessa.
download.fi:n uudistukset käyttäjän näkökulmasta voidaan ynnätä seuraavasti:


Painotan vielä, että uusi versio on edelleen beta tai pikemminkin alpha-vaiheessa, eli sivuilta löytyy ihan satavarmasti bugeja, puuttuvia toimintoja, jne. Lisäksi noin puolet download.fi:n ohjelmista on vielä kateissa uudesta versiosta eli kaikkia ohjelmia ei olla vielä siirretty uusiin ohjelmaryhmiin.
Mutta kertokaa mielipiteenne, mennäänkö oikeaan suuntaan vai ihan metsään? Palautetta voi heittää tähän uutiseen kommenttina tai suoraan palautekaavakkeemme kautta.
Uusi, testiversio download.fi v4:sta löytyy siis täältä:
http://www.v4.download.fi/
P.S. Niille, jotka sivustoa eivät tunne, vanha versio löytyy edelleen oikeasta osoitteestaan, eli täältä. Ja kyseessähän on siis freeware- ja shareware-ohjelmia tarjoava palvelu, käsittääkseni suurin tämäntyyppinen sivusto Suomessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.