Hongkongissa pidätettiin elokuvien nettijakelija

Kaarlo Räihä
29. huhtikuuta, 2009 11:24

Hongkongissa tullin virkamiehet ovat päässeet jälleen otsikoihin, kun he pidättivät 38-vuotiaan työttömän miehen, jota epäillään tekijänoikeudella suojattujen elokuvien luvattomasta nettijakelusta. Pidätyksen yhteydessä miehen asunnosta takavarikoitiin 10 000 Hongkongin dollarin eli noin 1 000 euron edestä tietokoneita ja verkkolaitteita.
Elokuvien jakelun mies oli suorittanut BitTorrent-yhteensopivan P2P-ohjelman avulla ja viranomaisilla on todisteita ainakin kahden elokuvan luvattomasta nettijakelusta. Viranomaiset pääsivät miehen jäljille internet-seurannan avulla ja miehen jäljittäminen onnistui tämän internet-operaattorin avustuksella. Kuulusteluiden jälkeen mies päästettiin vapaaksi takuita vastaan.
Syytteiden nostamisen myötä hänestä tulee Hongkongin kolmas luvattomasta P2P-nettijakelusta syytetty henkilö. Myös kahdessa aiemmassa tapauksessa luvaton tiedostonjakelu on tapahtunut BitTorrent-yhteensopivan P2P-ohjelman avulla. Yhdestä tekijänoikeusrikoksesta voi saada Hongkongissa tuomioksi neljän vuoden vankeusrangaistuksen ja 50 000 Hongkongin dollarin eli noin 5 000 euron sakot.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.