Lundström jätti valituksen TPB-tuomarin puolueellisuudesta

Kaarlo Räihä
28. huhtikuuta, 2009 13:51

Viime viikolla tullut tieto The Pirate Bay -juttua tuominneen tuomarin mahdollisesta puolueellisuudesta keräsi runsaasti huomiota kansainvälisissä medioissa, ja monissa kirjoituksissa pohdittiin mahdollisen valituksen tekemistä. Nyt tämä valitus on jätetty ainakin yhden tuomitun osalta, sillä syylliseksi todettu Carl Lundström on jättänyt tuomari Tomas Norströmin toimista valituksen, jossa vaaditaan uutta käräjäoikeuden käsittelyä.
Lundströmin asianajaja Per E Samuelsonin mukaan oikeudenkäynti pitäisi uusia, koska tuomari ei kertonut puolustukselle, että hän on tekijänoikeusjärjestöjen jäsen. Tämän takia tuomarin toimia voidaan pitää puolueellisina, joka ei luonnollisesti sovi oikeuteen. Samuelsonin pitää tuomarin toimia erittäin vakavina, koska TPB-oikeusjutussa on kyse merkittävästä ennakkotapauksesta.
Vetoomustuomioistuin käsittelee valituksen, ja päättää sitten pitäisikö käräjäoikeuden käsittely uusia Norströmin toimien takia. Jutun käsittely hovioikeudessa ei voi alkaa ennen vetoomustuomioistuimen päätöstä, joten valitus venyttänee hidasta oikeudenkäyntiprosessia entisestään. Jos käräjäoikeuden käsittely määrätään uusittavaksi, venynee oikeustaistelu vähintään useilla kuukausilla, jonka lisäksi jutun käsittelijäksi pitää valita toinen tuomari.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.