WALL·E:n lataaminen toi 62 000 dollarin puhelinlaskun

Kaarlo Räihä
26. huhtikuuta, 2009 12:11

Elokuvien lataaminen internetistä voi aika ajoin tulla yllättävän kalliiksi, ja tämän sai huomata myös Yhdysvalloissa asuva Alberto, jolle WALL·E-elokuvan lataaminen toi 62 000 dollarin eli noin 46 800 euron puhelinlaskun.
Alberto suuren laskun juuret löytyvät miehen Meksikon-matkalta, jolloin hän latasi veljenpojalleen viihdykkeeksi WALL·E-elokuvan. Latauksen hän suoritti mobiililaajakaistan avulla, mutta Alberton harmiksi Yhdysvalloissa voimassa olevat halvat datan siirtohinnat eivät ole voimassa Meksikossa, vaan Albertoa laskutettiin latauksesta paikallisen roaming-hinnaston mukaisesti.
Mies oli luonnollisesti hyvin yllättynyt laskun suuruudesta ja hän päättikin valittaa omalle operaattorilleen asiasta. Operaattori suostui lopulta tiputtamaan laskun noin neljäsosaan eli 17 000 dollariin (~12 800 euroon), joka on Alberton operaattorin mukaan se summa, jonka he joutuivat maksamaan paikalliselle operaattorille datansiirrosta.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun ulkomailla tehty elokuvien tai muun sisällön lataaminen tuo kuluttajalle suuren matkapuhelinlaskun. Aiemmin mm. Vodafonen asiakkaat ovat hankkineet itselleen tuhansien puntien matkapuhelinlaskuja.
Euroopassa roaming-maksujen tuomat suuret laskut ovat pian kuitenkin harvinaisempia, sillä Euroopan parlamentti päätti tällä viikolla asettaa EU-maiden operaattoreiden perimille roaming-maksuille kiinteät ylärajat, jotta muissa maissa vierailevien ihmisten lompakoita ei tyhjennettäisi kokonaan suurten matkapuhelinlaskujen avulla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.