Näin seuraat MM-lätkää netissä

Matti Robinson
24. huhtikuuta, 2009 12:14

Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) järjestämät jääkiekon MM-kisat alkavat tänään Sveitsissä. Jääkiekkofaneja ja muitakin vannoutuneita penkkiurheilijoita puoleensa vetävä tapahtuma näkyy tuttuun tapaan televisiosta Ylen TV2- ja FST5-kanavilla sekä Urheilukanavalla. Mikäli kuitenkin harrastat penkkiurheilua mielummin, tai pakon edestä, toimistotuolilta sohvan sijaan, niin vaihtoehtoja kisojen seuraamiselle löytyy myös tietokoneesi avulla. Päätimme kerätä yhteen erilaiset tavat seurata kisojen edistymistä netissä niin otteluiden aikana kuin välipäivinäkin.
Järjestyksessään 73. miesten MM-kisoissa on mukana 16 maan joukkueet, jotka mittelevät paremmuudesta kolmessa osassa. Tänään perjantaina alkava alkusarja kestää ensi keskiviikkoon saakka, jonka jälkeen kunkin alkusarjan kolme parasta joukkuetta etenee välisarjaan. 5 päivää kestävän välisarjan päätteeksi kaksi kummankin sarjan parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin. Reilut kaksi viikkoa kestävät kisat huipentuvat 10. toukokuuta kello 21.30 pelattavaan loppuotteluun.
Jotta yksikään ottelu ei menisi sivu suun, kannattaa tilata kalenteriin Lintukoto.net:n tarjoamat muistutukset.
Kaikki Suomen ottelut näytetään Ylen toimesta myös nettilähetyksinä, mutta ilmeisimmin muut ottelut eivät ole YLEn nettilähetysten kautta seurattavissa. Tässä apuun kirmaa Anywhere TV, jonka nettistriimit lähettävät suomalaisia ilmaiskanavia verkossa. Tarvitset katsomiseen M3U-soittolistaformaattia tukevan mediasoittimen (esim. VLC) ja Anywhere TV:n soittolistan, TV.M3U-tiedoston. Alla olevasta videosta näet kuinka soittolistan käyttäminen tapahtuu.

Mikäli näköradio ei ole media sinun makuusi, niin Ylen Radio Suomi lähettää ottelut suorana verkossa Yle Areenan kautta. Radio Suomea pääset kuuntelemaan täältä.
Jos tilanne vaatii äärimmäistä hiljaisuutta ja liikkuva kuvakin on kiellettyä, niin otteluiden seuraaminen onnistuu lienee parhaiten LiveTulokset.com -sivustolta. Sivuston jääkiekko-osio näyttää menneet ja tulevat sekä tietysti parhaillaan meneillään olevat ottelut tietoineen. Toki myös IIHF:n viralliset kisasivut tarjoavat niin uutisia kuin tulospalvelunkin.
Kisojen tauotessa informaatiota kisatapahtumista välittää joukko toinen toistaan parempia kisasivustoja. Ennen kisoja on hyvä katsastaa Jatkoaika.com:n kiekkohuumaa ja tarkistaa muutamat kotimaiset MM-lätkäsivustot - Ylen viralliset MM 2009 -sivut ja niiden mediasali, MTV3:n MM-kisasivut sekä Sportti.com:n MM-2009 -osio. Mobiilissa muodossa lätkäuutiset voi lukea muun muassa Yle.mobi -sivustolla.
Kun seurattavana ei ole mieleistä ottelua ja edellä mainitut sivustot on kahlattu läpi niin on aika tutustua maiden jääkiekkoliittojen sivustoihin:

Lohko A:


Kanada

Unkari

Slovakia

Valko-Venäjä

Lohko B:


Sveitsi

Venäjä

Saksa

Ranska

Lohko C:


Itävalta

Latvia

Ruotsi

USA

Lohko D:


Suomi

Norja

Tshekki

Tanska

Luonnollisesti kaikkien hyvien kisasivustojen listaaminen on mahdotonta, joten mikäli jokin mielestänne erinomainen sivusto jäi mainitsematta, kertokaa siitä kommenteissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.