Antipiratbyrån uhkailee torrent-trakkereita oikeustoimilla

Kaarlo Räihä
24. huhtikuuta, 2009 10:36

Viikko sitten tullut The Pirate Bay (TPB) -ylläpitäjien tuomio on muuttanut muutamassa päivässä monia asioita, eikä muutoksille näy loppua. Nyt tulilinjalle ovat joutuneet Ruotsissa toimivat torrent-trakkerit, jotka ovat saaneet Ruotsissa toimivalta Antipiratbyrån-tekijänoikeusjärjestöltä sähköposteja, joissa vaaditaan muutoksia sivustojen toimintaan.
Antipiratbyrån on ottanut yhteyttä ainakin swedvdr.org- ja TTi-trakkareiden pyörittäjiin, joita on vaadittu poistamaan tekijänoikeusloukkaukset mahdollistavat torrent-tiedostot sivuiltaan. Lisäksi sivustojen täytyy pitää huolta siitä, ettei tällaisia torrent-tiedostoja pysty jatkossa jakamaan trakkereiden kautta.
Jos trakkerit eivät suostu noudattamaan Antipiratbyrånin antamia neuvoja, on edessä mahdollinen oikeustaisto asian tiimoilta. Oikeussalissa pyöriminen ei tuntunut kiinnostavan swedvdr.org- tai TTi-trakkereiden pyörittäjiä, sillä molemmat sivustot muuttivat toimintaansa Antipiratbyrånilta tulleen viestin seurauksena. TTi jakaa jatkossa ainoastaan niiden yhtyeiden ja artistien musiikkiin liittyviä torrent-tiedostoja, jotka ovat antaneet luvat kappaleidensa internet-jakelulle ja swedvdr.org-sivuston toiminta näyttää puolestaan loppuvan kokonaan.
Tulevien viikkojen aikana myös muut Ruotissa toimivat torrent-sivustot saattavat saada vastaavanlaisia yhteydenottoja. TPB-tuomion takia osa Ruotsissa toimineista torrent-sivustoista lopetti toimintansa ja lisäksi tietyt sivustot ovat siirtämässä palvelimiaan pois Ruotsista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.