The Pirate Google etsii torrentit helposti ja nopeasti

Lauri Jämsä
23. huhtikuuta, 2009 8:55

Viime viikolla Tukholman käräjäoikeus tuomitsi The Pirate Bay -sivuston ylläpitäjät vuoden vankeusrangaistukseen avunannosta tekijänoikeuslakien rikkomiseen. Tuomio on herättänyt paljon keskustelua muiden torrent-sivustojen kohtalosta ja esimerkiksi siitä, kuuluisivatko tavalliset hakukoneet samaan kastiin, sillä nekin osaavat etsiä ja tarjota torrent-tiedostoja.
Piraattiliitto uutisoi mielenkiintoisesta sivustosta, The Pirate Googlesta. Sivuston tarkoituksena on näyttää, kuinka esimerkiksi Google-hakukoneella on mahdollista etsiä ja löytää torrent-tiedostoja erittäin helposti.
Hakuun lisätään yksinkertaisesti "filetype:torrent"-teksti, jonka jälkeen Google etsii orjallisesti ainoastaan torrent-tiedostoja.
The Pirate Googlen tarkoituksena on demonstroida, kuinka Googlen kaltaiset sivustot tarjoavat samoja toiminnallisuuksia kuin esimerkiki tuomittu The Pirate Bay -sivusto.
"Googlen tapaiset sivustot tarjoavat hyvin vastaavia ominaisuuksia kuin The Pirate Bay ja muut BitTorrent-sivustot. He eivät ole kuitenkaan esimerkiksi IFPI:n suurennuslasin alla, sillä heiltä löytyy poliittista ja lainopillista voimaa puolustaa itseään – toisin kuin pienillä riippumattomilla torrent-sivustoilla."
"Tämä sivuston on luotu tukemaan avointa ja neutraalia internetiä, jonka käyttöön kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus – poliittisista tai taloudellisista vaikutusmahdollisuuksistaan riippumatta."

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.