Tekijänoikeuspäivä tuo liikehdintää sekä tekijänoikeusjärjestöihin että Piraattipuolueeseen

Kaarlo Räihä
22. huhtikuuta, 2009 15:58

Huomenna Suomessa vietetään jälleen tekijänoikeuspäivää. Päivää juhlistavat omalla tavallaan tänä vuonna sekä tekijänoikeusjärjestöt että Piraattipuolue.
Tekijänoikeusjärjestöjen ohjelmaan huomenna kuuluvat mm. Finlandia-talolla järjestettävä kutsuvierasseminaari, peruskouluille jaetut opetuspaketit sekä elokuvateattereiden kanssa yhteistyössä toteutettava etukuponki-ohjelma, jonka avulla saa kaksi elokuvalippua yhden hinnalla.
Finlandia-talolla äänessä ovat mm. viestintäministeri Suvi Lindén, valtiosihteeri Carl Haglund ja taiteilija Teemu Brunila.
Piraattipuolueen ohjelmaan kuuluvat Turussa, Helsingissä ja Tampereella järjestettävät tapahtumat, joissa mm. kerätään kannattajakortteja. Piraattipuolueen mukaan tapahtumat ovat tarkoitettu vastineeksi tekijänoikeuslobbareiden propagandalle.
Perjantaina Piraattipuolue on mukana Helsingin yliopistolla järjestettävässä keskustelutilaisuus, jossa aiheena on tekijänoikeudet kansalais- ja kuluttajanäkökulmasta. Tilaisuudessa keskustelemassa ovat Piraattipuolueen Ahto Apajalahti, Effin Mikael Storsjö ja dosentti Marjut Salokannel.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.