Amazonin videopalvelu kauppaa nyt HD-sisältöä

Kaarlo Räihä
22. huhtikuuta, 2009 11:13

Viime kuussa internetissä huhuiltiin Amazonin suunnitelmista tuoda teräväpiirtosisältöä sen Video on Demand -palveluun. Nyt nämä huhut ovat osoittautuneet todeksi, kun yritys ilmoitti eilen aloittavansa teräväpiirtosisällön vuokraamisen ja myynnin VOD-palvelussaan.
Tietokoneiden lisäksi teräväpiirtosisältöön pääsee käsiksi TiVo HD/Series 3- ja Roku-laitteilla sekä Sonyn Bravia Internet Video Link- ja Panasonicin VieraCast-yhteensopivilla televisioilla.
Elokuvia tarjotaan ainoastaan vuokrattavaksi ja 24 tunnin vuokraus maksaa elokuvasta riippuen joko 3,99 tai 4,99 dollaria. TV-sarjojen jaksoja voi ostaa puolestaan omaksi 2,99 dollarin jaksohinnalla tai vaihtoehtoisesti koko tuotantokauden hieman halvemmalla hinnalla.
Tällä hetkellä Amazonin teräväpiirtovalikoimista löytyy noin 500 nimikettä ja valikoimia aiotaan laajentaa jatkuvasti. Tällä hetkellä tarjonnasta löytyy mm. Heroes-, Battlestar Galactica- ja Smallville-sarjojen jaksoja. Elokuvien osalta valikoima kattaa mm. Twilight- (Houkutus), Frost/Nixon- ja The Dark Knight -elokuvat.
Engadgetin tekemän testin perusteella Amazonin tarjoamien teräväpiirtovideoiden kuvanlaadussa ei ole moitittavaa, mutta ainakin Rokun kanssa monissa elokuvissa on kuultavissa ainoastaan Stereo-ääniraita.
Valitettavasti palvelu on toistaiseksi rajoitettu ainoastaan Yhdysvalloissa asuvien kuluttajien käyttöön.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.