Monet trakkerit lopettavat TPB-tuomion takia

Kaarlo Räihä
21. huhtikuuta, 2009 10:29

Perjantaina The Pirate Bayn (TPB) ylläpitäjät tuomittiin vankeuteen ja miljoonakorvauksiin avunannosta tekijänoikeuslakien rikkomiseen. Vaikka käräjäoikeuden langettama tuomio ei todennäköisesti jää lainvoimaiseksi, on se pelottanut useiden muiden torrent-trakkereiden ylläpitäjiä, jotka ovat ilmoittaneet sulkevansa trakkerinsa.
TorrentFreak-sivuston mukaan ainakin Nordicbits, Powerbits, Piratebits, MP3nerds ja Wolfbits ovat jo lopettaneet toimintansa, jonka lisäksi sulkeminen saattaa olla edessä muillekin Ruotsissa toimiville trakkereille.
Osa Ruotsissa toimineista trakkereista on jo ilmoittanut siirtävänsä palvelimensa pois Ruotsista TPB-tuomion takia. Joissakin tapauksissa tämä siirros aiheuttaa kuitenkin katkoksia trakkereiden toimintaan, joten trakkereiden käyttäjille palvelinten siirtäminen ei aina ole kivuton operaatio.
Trakkereiden sulkeminen tai siirtyminen uuteen kohdemaan oikeusjuttujen takia on jo tuttu asia torrent-piireissä. Samanlainen ilmiö nähtiin Suomessa vuonna 2006, jolloin käräjäoikeuden antamat Finreactor-tuomiot aiheuttivat sen, että muutamat kotimaiset trakkerit lopettivat toimintansa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.