Ruotsissa järjestettiin mielenosoituksia TPB-tuomion johdosta

Kaarlo Räihä
20. huhtikuuta, 2009 10:55

Ruotsissa perjantaina tuomittujen The Pirate Bay (TPB) -ylläpitäjien tuomio on herättänyt runsaasti keskustelua maailmalla, mutta Ruotsissa asiat eivät jääneet pelkästään keskustelun tasolle, vaan Ruotsin piraattipuolue järjesti asian johdosta lauantaina ja sunnuntaina mielenosoituksia.
Tukholmassa, Lundissa, Göteborgissa ja Karlstadissa järjestetyt mielenilmaukset keräsivät paikalle sadoittain ihmisiä. Erityisesti Tukholmassa väkeä oli paikalla runsaasti ja paikalla olleille ihmisille siellä puhui mm. Ruotsin piraattipuoluetta johtava Rick Falkvinge, joka solvasi ruotsalaisia poliitikkoja. Falkvingen mukaan ruotsalaiset poliitikot eivät omaa digitaalista lukutaitoa ja tämän takia he ovat onnistuneet julistamaan sodan nuorta sukupolvea vastaan. Falkvinge haluaakin valtaan poliitikkoja, joita ulkomaiset mahdit eivät voi painostaa päätöksiin.
Ruotsin piraattipuolueelle TPB-ylläpitäjien saamat tuomiot ovat olleet hyvä asia, sillä puolueen jäsenmäärä kasvoi muutamassa päivässä useilla tuhansilla jäsenillä. Tämän johdosta puolue on jäsenmäärissä (uutisen kirjoitushetkellä jäseniä on yli 31 000) mitattuna nyt Ruotsin neljänneksi suurin puolue.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Ruotsissa on osoitettu mieltä TPB:n puolesta. Aiemmin ihmiset ovat rynnineet kaduille mm. vuonna 2006, kun poliisit tekivät ratsian TPB:n käyttämiin palvelintiloihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.