TPB-tuomio toi Ruotsin piraattipuolueelle tuhansia uusia jäseniä

Kaarlo Räihä
18. huhtikuuta, 2009 17:15

The Pirate Bayn (TPB) ylläpitäjien saama eilinen tuomio lämmitti mediateollisuuden ja tekijänoikeusjärjestöjen edustajia, mutta samalla se kasvatti myös Ruotsin piraattipuolueen (Piratpartiet) jäsenmääriä.
Ruotsin piraattipuolueen julkaiseman tiedotteen mukaan puolue sai eilen yli kolme tuhatta uutta jäsentä alle seitsemässä tunnissa. Nopean kasvun myötä puolue ohitti jäsenmäärässä mitattuna Ruotsalaisen kansanpuolueen (Folkpartiet), joten Ruotsin piraattipuolueen on jäsenmäärältään nyt Ruotsin viidenneksi suurin puolue.
Lisäksi Ruotsin piraattipuolueen kannatus on valtaisaa myös nuorten keskuudessa, sillä piraattien oma nuorisopuolue on jäsenmäärältään Ruotsin suurin nuorisopuolue.
Piraattipuoluetta johtava Rick Falkvinge toteaa tiedotteessa, että TPB:n ylläpitäjien kovat rangaistukset osoittavat selvästi piraattipuolueen tarpeellisuuden. Piraattipuolueen tarkoitus on Falkvingen mukaan suojella tietoyhteiskunnan tulevaisuutta, jonka lisäksi puolue haluaa turvata ihmisille avoimen ja vapaan yhteiskunnan, jossa päätöksiä tekevät ihmiset, eivätkä mediajätit, jotka haluavat laittaa kulttuuria rakastavat ihmiset vankilaan.
Piraattipuolueen tarkoitus on tukea lakimuutoksia, joiden avulla TPB:n tapaisista palveluista tulee laillisia kaikkialla maailmassa.
Ruotsin edellisissä eduskuntavaaleissa Ruotsin piraattipuolue ei saanut paikkoja, koska sen kannatus oli noin 0,6 prosentin luokkaa, mutta puolueen uskotaan pärjäävän jäsenmäärän kasvun myötä paremmin tämän vuoden Eurovaaleissa ja ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.