Suurin osa Demigodin pelaajista pelaa luvattomasti ladattua versiota

Kaarlo Räihä
18. huhtikuuta, 2009 15:34

Gas-Powered Gamesin tekemä ja Stardockin julkaisema Demigod-peli on noussut muutamassa päivässä todella suosituksi peliksi, sillä se on onnistunut houkuttelemaan mukaansa jo yli 140 000 pelaajaa. Peliä työstäneiden ihmisten harmiksi suurin osa näistä pelaajista ei ole maksanut pelistä mitään, vaan he ovat ladanneet pelin luvatta. Stardockin toimitusjohtaja Brad Wardell kertoi blogissaan, että peli saavutti ensimmäisenä päivänään samanaikaisesti parhaillaan 140 000 pelaajaa, joista vain noin 18 000 oli ostanut pelinsä laillisin keinoin.
Luvatta kopionsa ladanneet henkilöt aiheuttivat myös suuria ongelmia pelin toimivuudelle, koska Stardock ei ollut varautunut näin suureen kävijäryntäykseen, jonka takia pelin palvelimet jumiutuivat. Täten pelinsä laillisesti ostaneet henkilöt joutuivat kärsimään luvattomien lataajien toimista, sillä esim. pelin pelaaminen ei onnistunut, jonka lisäksi myös pelin foorumit tukkeutuivat pahoin.
Pelin tekijät pelkäävät, että nämä ongelmat ovat aiheuttaneet hallaa pelin arvosanoille, koska tavallisten pelaajien lisäksi myös monet peliarvostelijat tutustuivat lopulliseen peliin samanaikaisesti tavallisten pelaajien kanssa. Esimerkiksi GameSpot alensi pelin saamaa arvosanaa yhteysongelmien takia, joten luvattomien lataajien toimet ovat saattaneet vahingoittaa pelin myyntilukuja.
Stardock ei käytä peleissään minkäännäköisiä kopiointi- tai DRM-suojauksia, jonka takia Stardockin pelit leviävät nopeasti esim. P2P-verkkojen kautta, koska kuka tahansa voi pistää peleistä liikkeelle luvattomia kopioita. Fyysisten kopioiden lisäksi pelaajat voivat hankkia pelinsä digitaalisena kopiona.
Stardock on lisännyt ongelmien takia palvelinkapasiteettiaan, joten yhteysongelmien pitäisi olla nyt jo ohi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.