Qtrax käynnistyi Yhdysvalloissa ja pian muuallakin

Kaarlo Räihä
15. huhtikuuta, 2009 14:13

Viime vuonna kovan kohun saattelemana avattu Qtrax-nimellä kulkeva musiikkipalvelu osoittautui todelliseksi flopiksi, kun Qtrax ei saanut palveluun mukaan isoja levy-yhtiöitä lupauksistaan huolimatta.
Qtraxin poppoo ei kuitenkaan työntänyt päitään hiekkaan, vaan yritys jatkoi neuvotteluita suurten levy-yhtiöiden kanssa ja tämän viikon maanantaina Qtrax avasi palvelun uudelleen Yhdysvalloissa yhteistyössä neljän suurimman levy-yhtiön kanssa.
Qtraxin avulla kuluttajat voivat ladata tietokoneelleen rajoittamattomasti DRM-suojattua musiikkia, jota he voivat kuunnella Windows-käyttöjärjestelmällä varustetuissa tietokoneissa Qtraxin omalla mediasoittimella. Qtraxin musiikkijakelu rahoitetaan mainoksilla, joita näytetään Qtraxin omassa mediasoittimessa.
Kansainvälisen julkaisun pitäisi tapahtua vielä tämän kuun aikana, kun ohjelmasta julkaistaan uusi 1.1-versio. Samalla musiikin siirtämisen pitäisi onnistua myös Microsoftin DRM-suojauksia tukeviin kannettaviin mediasoittimiin ja matkapuhelimiin.
Viime kuussa samantapaisella idealla toiminut SpiralFrog-palvelu lopetti toimensa taloudellisten ongelmien takia, ja ongelmia voi olla luvassa myös Qtraxille, koska DRM-suojattujen musiikkikappaleiden suosio on laskenut jatkuvasti, joten palvelu ei välttämättä houkuttele tarpeeksi käyttäjiä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.