Hannah Montana -elokuvaa luvatta kuvanneet kiinni Yhdysvalloissa

Kaarlo Räihä
15. huhtikuuta, 2009 11:54

Miley Cyrusin tähdittämä Hannah Montana: The Movie -elokuva saapui Yhdysvalloissa elokuvateattereihin viime viikonloppuna. Innostuneiden teinityttöjen lisäksi elokuva kiinnosti myös piraattikopioiden valmistajia, jotka kuvasivat luvatta kyseistä elokuvaa paikallisissa elokuvateattereissa.
Gerardo Arellanon ja Maribel Fernandezin kohdalla elokuvan luvaton kuvaaminen ei kuitenkaan onnistunut aivan täydellisesti, vaan poliisi pidätti kameraa käyttäneen Arellanon ja tämän seurassa olleen Fernandezin Chicagolaisessa elokuvateatterissa viime viikonloppuna. Tämän jälkeen poliisit tekivät iskun pariskunnan kotiin, josta löytyi 44 000 CD- ja DVD-levyä, joihin oli tallennettu luvattomia kopioita elokuvista.
Arellanon mukaan asunnossa olevat levyt eivät kuitenkaan ole hänen, vaan he kuuluvat hänen äidilleen, joka asuu samassa asunnossa. Arellano sanoo hänen äitinsä säästävän kaikki CD- ja DVD-levyt, joita talouteen on hankittu. Arellano kiisti myös osallisuutensa piraattituotteiden kauppaamiseen.
Piraattikopioiden lisäksi asunnosta löytyi välineitä, joiden avulla DVD-levyjä voidaan kopioida helposti. Lisäksi taloudesta löytyneeltä tietokoneelta oli vierailtu ranskalaisella internet-sivulla, joka myy elokuvien piraattikopioita.
Arellano oli todella yllättynyt pidätyksestä ja hän ei ole omasta mielestään tehnyt mitään väärää. Arellano sanoi kuvanneensa elokuvateatterissa kopiota, koska hän halusi näyttää elokuvaa tyttärilleen.
Viranomaiset eivät kuitenkaan uskoneet Arellanon selityksiä, vaan miestä syytetään tällä hetkellä mm. elokuvateatterissa tapahtuneesta luvattomasta kuvaamisesta ja varastetun tavaran kauppaamisesta. Myös Fernandezia syytetään luvattomasta kuvaamisesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.