Bluetooth 3.0 valmiiksi tämän kuun 21. päivä

Kaarlo Räihä
11. huhtikuuta, 2009 14:38

Tänä keväänä 11 vuotta täyttävä Bluetooth Special Interest Group -ryhmä ilahduttaa kuluttajia ja laitevalmistajia tämän kuun 21. päivä, kun se julkaisee Bluetooth 3.0 -spesifikaatiot.
Bluetooth 3.0:n suurin uudistus aiempiin Bluetooth-versioihin verrattuna on mahdollisuus siirtää tietoa nopeammin Bluetooth-laitteiden välillä. Nopeampi tiedonsiirto vaatii kuitenkin sen, että tietoa siirtävistä laitteista löytyy myös WLAN-tuki. Laitteet siis tunnistavat toisensa edelleen Bluetoothin kautta, mutta varsinainen tiedonsiirto hoidetaan WLAN-verkon kautta.
Kasvaneella tiedonsiirtonopeudelle on viime vuosina tullut kysyntää myös mobiililaitteiden kohdalla, koska laitteita käytetään yhä enemmän esim. videoiden katseluun ja musiikin kuuntelemiseen, jolloin Bluetoothin nykyinen teoreettinen 3 Mbps -tiedonsiirtonopeus tuntuu ikävän hitaalta.
Toinen Bluetooth 3.0:n isompi uudistus on Enhanced Power Control -toiminto (EPC), jonka pitäisi vähentää Bluetooth-laitteiden välisiä yhteyskatkoja tilanteissa, joissa toinen laite siirretään esim. salkkuun.
Tällä hetkellä ei ole vielä tietoa valmistajista, jotka tulevat hyödyntämään Bluetooth 3.0:n etuja uusissa laitteissaan. Ensimmäisiä Bluetooth 3.0 -yhteensopivia laitteita odotetaan kuitenkin markkinoille muutaman kuukauden sisällä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.