Facebook aloitti TPB-linkkien blokkaamisen

Kaarlo Räihä
9. huhtikuuta, 2009 13:06

The Pirate Bay -sivusto (TPB) uudisti viime kuun lopulla torrent-tiedostojen jakamiseen tarkoitettua Facebook-linkkausta, jonka johdosta TPB:stä löytyvien torrent-tiedostojen jakaminen oman Facebook-profiilin kautta helpottui huomattavasti.
TPB:n ylläpitäjät eivät kuitenkaan kysyneet uudistukseen lupaa Facebookin ylläpitäjiltä, joten Facebookin suhtautuminen uudistukseen oli vielä viime kuun lopulla epäselvää. Nyt asiaan on kuitenkin saatu selvyys, kun Facebook aloitti TPB-linkkien blokkaamisen eilen.
TPB:stä löytyvien Share on Facebook -linkkien hyödyntäminen ei siis enää onnistu, jonka lisäksi omaan Facebook-profiiliin ei voi enää sisällyttää TPB-sivustolta löytyviä torrent-linkkejä. Facebookin edustaja Barry Schnitt kertoi TorrentFreak-sivustolle, että he pyysivät TPB:tä poistamaan Share on Facebook -ominaisuuden sivustoltaan, mutta koska TPB:n ylläpitäjät eivät tehneet asialle mitään, oli Facebookin pakko ryhtyä itse toimiin.
Schnittin mukaan kiista TPB:n laillisuudesta ja TPB:n käymä oikeustaistelu painoivat vaakakupissa, kun Facebook teki päätökseen. Facebook ei kuitenkaan estä esim. Mininova- ja isoHunt-sivustoilta löytyvien torrent-tiedostojen jakamista, joten sulku näyttää ainakin tällä hetkellä koskevan vain TPB:tä.
TPB:n Peter Sunde sanoi Facebookin harrastavan sensurointia. Sunde kertoi TorrentFreakille työstävänsä parhaillaan kiertokeinoa, jonka avulla TPB:stä löytyvien Share on Facebook -linkkien pitäisi jälleen toimia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.