DRM-vapaan musiikin hinta pompsahti

Kaarlo Räihä
8. huhtikuuta, 2009 13:19

Apple kertoi tammikuussa iTunesin muuttuvan DRM-vapaaksi ja samalla yritys tiedotti muuttavansa iTunesin hinnoittelua. Hintamuutokset astuivat voimaan eilen, kun monia suosittuja kappaleita alettiin myymään 1,29 euron tai dollarin hinnalla.
Hinnat eivät kuitenkaan nousseet ainoastaan iTunesissa, vaan myös Amazonin ja Wal-Martin DRM-vapaat musiikkikaupat nostivat hintojaan iTunesin vanavedessä. Amazonissa yksittäisen hittikappaleen hinta voi olla nyt 1,29 dollaria ja Wal-Martissa 1,24 dollaria, joten hintojen nousut ovat lähes vastaavat iTunesin korotuksiin verrattuna.
Kuten arvata saattaa, ovat nousseiden hintojen taustalla levy-yhtiöt, jotka haluavat suurempia voittoja suosituimmista kappaleistaan. Tulevien viikkojen aikana levy-yhtiöille selviää, että ovatko kuluttajat halukkaita maksamaan ylimääräistä suosituimmista kappaleista.
Kalliimpien kappaleiden lisäksi kuluttajille luotiin iTunesiin edullisempi 0,69 euron tai dollarin hintaryhmä, mutta ensimmäisten hakujen perusteella halvempia kappaleita ei ole ainakaan vielä myynnissä ja tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että mitä kappaleita tullaan jatkossa myymään halvempaan hintaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.