Ylen Flash-Areena nyt julkisessa beta-testauksessa

Kaarlo Räihä
7. huhtikuuta, 2009 11:28

Ylen ohjelmien nettikatselun mahdollistava Areena-palvelu avattiin vuoden 2007 kesällä ja tuon jälkeen monien kuluttajien kohdalla valitusta aiheutti palvelun Windows-keskeisyys, jonka takia sisältöä tarjottiin pääosin ainoastaan Windows Media -formaatissa. Viime vuonna Yle lupasi tilanteeseen muutosta ja nyt tämä muutos on tapahtunut, kun Areenasta on avattu Flash-selainlaajennoksen päällä toimiva versio.
Julkisessa beta-testauksessa oleva Flash-Areena ei ole vielä aivan valmis, sillä muutamien bugien lisäksi esim. tekstitysten ottaminen pois ohjelmista ei onnistu, koska ne ovat poltettu suoraan kuvaan. Tämän lisäksi Flash-Areenan tarjonta ei ole ainakaan toistaiseksi sama kuin tavallisen Areenan, vaan esim. radio- ja TV-ohjelmia on Flash-Areenassa tarjolla vähemmän.
Ylen mukaan Flash-Areena helpottaa sivuston käyttämistä uudistetun käyttöliittymän ja parannettujen hakuominaisuuksien ansiosta, jonka lisäksi videoiden kuvanlaadun pitäisi olla parempi kuin aiemmassa Areenassa. Flash-Areenassa videot on pakattu AVC/H.264-yhteensopivalla koodekilla ja niiden resoluutio on 512x288. Bitrateksi Yle lupaa 600 kbps. Audio on puolestaan AAC-formaatissa (64 kbps stereo) videoiden osalta ja radio-ohjelmissa puolestaan MP3-muodossa (128 kbps stereo).
Yle toivoo, että uutta palvelua kokeilevat kuluttajat jättävät Ylelle palautetta tai vaihtoehtoisesti kommentoivat uudistusta Ylen blogissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.