Viasatin teräväpiirtokanavat ilmaantuvat Welhon, DNA:n ja LumoTV:n kaapeliverkkoihin

Kaarlo Räihä
3. huhtikuuta, 2009 20:14

Viasatin teräväpiirtokanavien näkyvyysalue kaapeliverkossa laajene, kun yritys ilmoitti sopineensa teräväpiirtokanavien jakelusta Welhon, DNA:n ja LumoTV:n kanssa. Sopimuksen myötä näiden kaapelioperaattoreiden Viasat Kulta -kanavapaketeissa alkavat näkyä TV1000 HD- ja Viasat Sport HD -teräväpiirtokanavat. DNA:n ja LumoTV:n verkoissa näkyviin tulee myös MTVN HD -teräväpiirtokanava.
Kaikki kanavat lähetetään 1080i-resoluutiolla ja Dolby Digital -äänillä. Kanavien katsomista varten pitää kuluttajalta löytyä Viasat Kulta -kanavapaketin lisäksi Cable Ready HD -hyväksytty digiviritin tai -televisio.
Toistaiseksi kaapeliverkon teräväpiirtokanavien kysyntä on ollut heikkoa, mutta DNA:lla uskotaan tilanteen muuttuvan. "Koska kaapeliverkkoihin tarkoitettuja Cable Ready HD -hyväksyttyjä digibokseja on nyt helposti saatavilla, uskomme teräväpiirtopalveluiden myynnin kiivaaseen käynnistymiseen kaapeliverkossa" sanoi DNA Oy:n Business Manager Hannu Riikonen.
DNA kertoi TV1000 HD- ja MTVN HD- kanavien ilmaantumisesta jo helmikuussa, mutta tuolloin DNA ei sanonut vielä mitään Viasat Sport HD -kanavan näkymisestä.
Viasat neuvottelee myös muiden Suomessa toimivien kaapelioperaattoreiden kanssa kaapelijakelun aloittamisesta, joten toivottavasti kaikki Suomen kaapelitaloudet saavat pian mahdollisuuden tutustua kaapeliverkon teräväpiirtotarjontaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.