Sonyn HD-videokamera sisältää GPS-tuen

Kaarlo Räihä
3. huhtikuuta, 2009 12:28

Viime vuonna Sony toi markkinoille pienikokoisen Handycam HDR-TG1 -videokameran, jolla onnistui 1080i-resoluution teräväpiirtovideoiden tallentaminen muistikortille.
Nyt Sony on tuonut markkinoille päivitetyn version samaisesta videokamerasta, jossa käytettävyyteen tehtyjen parannusten lisäksi on uutena ominaisuutena videoiden geotaggaus sisäänrakennetun GPS-paikantimen avulla. Geotaggauksen ohella GPS:ää voi käyttää normaaleihin paikannustoimiin, jonka lisäksi GPS pitää kameran kellon ajan tasalla toiselle aikavyöhykkeelle siirryttäessä.
HDR-TG5:n toinen suuri uudistus on laitteeseen sisäänrakennettu flash-muisti, jota siitä löytyy 16 gigatavua. Sisäänrakennetun muistin lisäksi videoita voi tallentaa Memory Stick PRO Duo -muistikorteille, joiden avulla kameran tallennustilan voi kasvattaa 32 gigatavuun. Sonyn mukaan 16 gigatavun muistille mahtuu 1080i-videota noin 110 minuuttia. Kamera tukee myös 4 megapikselin still-kuvien tallentamista.
Teräväpiirtovideot kamera tallentaa m2ts-tiedostoihin MPEG-4 AVC/H.264 -muodossa ja tavallisen resoluution video MPEG-2-muodossa. Audion formaatti on Dolby Digital. Still-kuvat tallentuvat puolestaan JPEG-tiedostoiksi.
Kameran pienen koon (30 x 117 x 62 mm) takia lähes kaikki kameran ohjaustoiminnot tapahtuvat 2,7-tuumaisen LCD-kosketusnäytön kautta. Optinen zoom on kamerassa 10x-mallinen ja digitaalinen zoom puolestaan 20x.
Liitännöistä kamera tarjoaa USB:tä tiedonsiirtoa varten sekä komponentti- ja HDMI-ulostuloja teräväpiirtovideota varten. Laitteen voi liittää myös erilliseen AV-telakkaan, jonka kautta videon saa ulos laitteesta myös komposiittimuodossa.
HDR-TG5 tulee myyntiin Yhdysvalloissa toukokuun aikana ja sen suositushinta on 999 dollaria.
Alla kuvia ja esittelyvideo uudesta videokamerasta (japaniksi)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.