X-Men Origins: Wolverine on jo luvattomassa nettilevityksessä

Kaarlo Räihä
2. huhtikuuta, 2009 15:09

Toukokuun ensimmäinen päivä elokuvateattereissa maailmanlaajuisen ensiesityksen saa X-Men Origins: Wolverine -elokuva, mutta P2P-verkkojen käyttäjät ovat päässeet katselemaan elokuvaa jo huomattavasti aiemmin, sillä elokuvan työkopio eli Workprint levisi tiistaina P2P-verkoissa kulovalkean tavoin.
Työkopio ei vastaa elokuvan lopullista julkaisua, koska siitä puuttuu joitain erikoistehosteita, jonka lisäksi lopullisessa elokuvassa joitain kohtauksia on kuvattu uusiksi, joten elokuvaelämys ei ole sama kuin elokuvan lopullisessa versiossa. Tämä ei tunnu kuitenkaan haittaavan P2P-lataajia, jotka ovat ladanneet työkopiota jo satoja tuhansia kertoja.
Elokuvastudio Fox ei ole asiasta kovin mielissään, vaan se julkaisi tiedotteen, jonka mukaan FBI ja MPAA tutkivat jo tapausta. Fox on esittänyt toiveen, että ihmiset eivät levittäisi kyseistä kopiota eteenpäin.
Luvaton kopio on tiettävästi tehty Rising Sun Pictures -yhtiölle tarkoitetusta versiosta. Rising Sun Pictures on tehnyt erikoistehosteita moniin hittielokuviin, kuten Harry Potter -sarjan filmatisointeihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.