Amazonin MP3-kauppa aukesi Saksassa

Kaarlo Räihä
2. huhtikuuta, 2009 13:23

Amazonin MP3-tiedostoja myyvä musiikkikauppa on nyt laajentanut toimintaansa Saksaan.
Saksassa kauppa tarjoaa kuluttajille ilmaiseksi Amy McDonaldsin This Much Is True -kappaletta. Muuten palvelussa yksittäisten kappaleiden hinta on pääsääntöisesti 0,97 euroa ja albumeiden hinnat asettuvat 5-10 euron välimaastoon. Kaupan avaamisen myötä listoilta löytyy kuitenkin monia tarjousalbumeita, joiden hinta on 4,89 euroa.
Yksittäisten kappaleiden ostaminen onnistuu verkkokaupasta suoraan internet-selaimella. Albumeiden lataaminen tapahtuu erillisen Amazon MP3 Downloader -ohjelman avulla, josta on saatavilla versiot Windows-, Linux- (Ubuntu, Debian, Fedora 9 ja OpenSUSE) ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille.
Suomen tapaan myös Saksassa digitaalisen musiikin myynti on lähtenyt huonosti käyntiin, jonka takia Amazonin MP3-kaupan toivotaan parantavan tilannetta. Viime vuonna Saksassa myytiin 3,9 miljoonaa digitaalista albumia. CD-levyillä albumeita kaupattiin vastaavasti Saksassa viime vuonna noin 145,1 miljoonaa kappaletta, joten digitaalisten albumeiden osuus myynneistä on tähän mennessä ollut vain muutaman prosentin luokkaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.