Mininova sai ostoslinkit

Kaarlo Räihä
31. maaliskuuta, 2009 12:57

Suosittu Mininova-sivusto on kokenut jälleen yhden uudistuksen, jonka myötä sisällöntuottajat voivat lisätä omien torrent-tiedostojensa yhteyteen ostoslinkkejä.
Ensimmäinen uudistusta hyödyntävä taho on Hollannissa toimiva Beep! Beep! -levy-yhtiö, joka jakaa sisältöään Creative Commons -lisenssin alla. Beep! Beep! on jo lisännyt ensimmäiset ostoslinkit yhtiön Mininovasta löytyville torrent-sivuille, joiden kautta kuluttajat voivat ostaa itselleen torrentin avulla jaettavan levyn myös fyysisessä muodossa.
Levyjen lisäksi levy-yhtiö voi kaupata ostolinkkien kautta esim. konserttilippuja tai muuta yhtyeeseen liittyvää oheismateriaalia, joten myytävän sisällön ei tarvitse olla identtistä torrent-tiedoston avulla jaettavan sisällön kanssa. Mininovan kautta tehdyistä ostoksista Beep! Beep! antaa 20 prosentin seed-alennuksen, koska levy-yhtiön ei tarvitse itse maksaa kaikkia ilmaisen sisällön jakelusta tulevia tiedonsiirtokustannuksia.
Beep! Beep! jakaa levy-yhtiölle levyttävien tahojen musiikkia ilmaiseksi, koska levy-yhtiön mukaan ei ole reilua, että ihmiset maksavat musiikista, jota he eivät ole kuulleet aiemmin.
Ostolinkkien lisäksi tiettyjen artistien ja yhtyeiden torrent-tiedostojen yhteydestä löytyy myös lahjoituslinkki, jonka kautta ihmiset voivat tehdä musiikin tekijöille Paypal-lahjoituksen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.