Brittinaiselle lisensoitimaksut musiikista - soitti sinfonioita hevosilleen

Matti Robinson
31. maaliskuuta, 2009 11:17

Brittiläinen hevostilallinen Rosemary Greenway on soittanut hevosilleen yli kaksikymmentä vuotta musiikkia. Nyt päivittäiseen oopperoiden ja sinfonioiden soittoon tuli kuitenkin stoppi, sillä paikallinen etujärjestö Performing Right Society (PRS) soitti ja ilmoitti, että musiikin soittamisesta täytyy maksaa esityslupa. Koska tila työllistää yli kaksi työntekijää, niin 99 punnan vuosimaksu lankesi Greenwaylle samaan tapaan kuin kaupalle tai kahvilalle.
Rouva Greenway harmittelee maksuja, sillä hän soittaa radiosta musiikkia nimenomaan hevosilleen. Hänen mukaan se rauhoittaa hevosia erityisesti tuulisella säällä ja metelöivän lentotukikohdan läheisyydessä. Soittaminen jatkuu tästä lähtien ainoastaan sunnuntaisin, jolloin hän on yksin paikalla hevosten kanssa.
"Henkilökunta ei välitä musiikista, itseasiassa he eivät erityisesti pidä musiikistani ja laittavat sen pois kun en ole paikalla", kertoi Rosemary Greenway Telegraphille.
PRS tarkentaa, että tarkoituksena ei ole maksattaa eläimille soittamisesta, vaan tiloja kohdellaan samoin kuin muitakin työpaikkoja.
Hevosseuran mukaan PRS:n soittojen kohteena on viime aikoina ollut muitakin hevostiloja. British Horse Societyn Chris Doran arveli, että tilat ovat helppoja kohteita, sillä he työskentelevät ulkosalla kokoajan ja usein soittavat musiikkia siivotessaan tallia tai syöttäessään hevosia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.