Warner tekee yksittäisiä DVD-elokuvia kuluttajan tilauksesta

Kaarlo Räihä
24. maaliskuuta, 2009 16:31

Suurimmat elokuvastudiot ovat julkaisseet aikojen saatossa tuhansia elokuvia DVD-levyillä, mutta valitettavasti kaikista elokuvista ei ole saatu markkinoille DVD-julkaisuja. Nyt elokuvajätti Warner on parantanut tätä tilannetta hieman, kun se avasi verkkokauppaansa Warner Archive -osion, jonka kautta kuluttajat pystyvät ostamaan tiettyjä ennen julkaisemattomia elokuvia ja TV-sarjojen jaksoja DVD-levyillä.
Kaikki tilatut tuotteet valmistetaan yksittäiskappaleina, jonka takia niiden hintataso on varsinkin vanhemmille elokuville korkea 19,95 dollaria. Toimitusaika tilauksille on Yhdysvalloissa noin viikon verran.
Aluksi tarjolla on noin 150 nimikettä 1920-1980-lukujen väliseltä ajanjaksolta, ja valikoimia on tarkoitus laajentaa joka kuukausi 20 nimikkeen verran.
Warnerin edustajan mukaan DVD-levyjen massajulkaisu kannattaa taloudellisesti vasta siinä vaiheessa, kun levyjä pystytään myymään vähintään 15 000 - 20 000 kappaletta. Tämän takia kaikista Warnerin elokuvista ei ole julkaistu DVD-versiota.
DVD-tilauksien lisäksi elokuvia voi ostaa digitaalisessa muodossa 14,95 dollarin hintaan. Valitettavasti Warner tarjoaa ladattavaksi ainoastaan Microsoftin DRM-tekniikoilla suojattuja WMV-tiedostoja, ja näidenkin tiedostojen lataaminen on rajoitettu ainoastaan Yhdysvalloissa asuvien kuluttajien etuoikeudeksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.