Nokialaisille uusi YouTube-sovellus

Matti Robinson
23. maaliskuuta, 2009 13:29

Google on julkaissut uuden YouTube-sovelluksen Windows Mobile- ja Nokian S60-puhelimille. Sovellusta kehittäessä on panostettu erityisesti nopeuteen, käytön helppouteen ja skaalautuvuuteen eri yhteysnopeuksille.
Nopeuden optimointi on tuottanutkin tulosta. Sovellus käynnistyy vikkelästi ja erityisesti sen hakuominaisuus on varsin ketterä. Pikaisessa testissä N95-puhelimella haku kesti WLAN-yhteydellä vain sekunnin tai kaksi ja 3G-yhteyttä käytettäessäkin vain hiukan pidempään.
Skaalatuvuuden huomaa helposti vaihtamalla yhteyttä WLANin ja 3G:n välillä. Videot latautuvat suurinpiirtein samassa ajassa, jolloin videon laatu on sovitettu yhteyden mukaan. Erityisesti WLANia käytettäessä videoiden laatu on riittävän hyvä pienelle näytölle ja resoluutiolle.
Videoita voi myös kelata jolloin sovellus bufferoi pikaisesti tulevaa.
Sovellus on saatavilla useimmille Windows Mobile- sekä S60 3rd edition -puhelimille. Tarkempi lista tuetuista S60-puhelimista löytyy YouTuben Help Centeristä.
Toistaiseksi sovelluksesta ei ole saatavilla suomenkielistä versiota, joten mikäli puhelimen selain näyttää lataussivuston (http://m.youtube.com) suomeksi, niin lataus onnistuu vaihtamalla kieli sivustolta löytyvästä linkistä englanniksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.