Simon Klose odottaa TPB-dokumentin ilmaantuvan luvattomaan levitykseen

Kaarlo Räihä
19. maaliskuuta, 2009 16:44

Ruotsalainen elokuvantekijä Simon Klose ilmoitti aiemmin tekevänsä The Pirate Bay -oikeudenkäynnistä ja sen avainhenkilöistä dokumenttielokuvan. Dokumenttielokuvan työnimi on TPB-AFK (The Pirate Bay – away from keyboard) ja Wired-verkkojulkaisulle antaman haastattelun mukaan Klose odottaa dokumentin päätyvän myös luvattomaan nettilevitykseen.
Klosen ennakkoarvailut osuvat todennäköisesti oikeaan, koska aihe kiinnostanee monia TPB-faneja. Myös miehen aiempien tuotoksien lataamisen mahdollistavia torrent-tiedostoja jaetaan TPB:n kautta. Näin ollen TPB-AFK -torrent-tiedoston ilmaantuminen sivustolle lienee vain ajan kysymys.
Klose ei kuitenkaan näe tätä seikkaa huonona asiana, vaan hän uskoo luvattoman jakelun olevan hyväksi liiketoiminnalle, jonka lisäksi hän pitää kulttuurin vapaata jakamista hienona ideana. Klose uskoo erilaisten elokuvien jakelumallien täydentävän toisiaan ja hänen mielestään markkinoilla on tilaa useammalle eri jakelutavalle, jonka takia elokuvilla on mahdollista tienata rahaa, vaikka elokuvaa jaellaankin netissä ilmaiseksi.
Tähän mennessä Klose on kuvannut yli 70 tuntia materiaalia dokumenttia varten. Dokumentin valmistumista ei kannata kuitenkaan odotella aivan heti, sillä Klose aikoo käsitellä samassa dokumenttielokuvassa koko TPB:n oikeusprosessin sen merkittävyyden takia. Oikeusprosessi saattaa kestää vielä muutaman vuoden verran, jos jompi kumpi osapuoli valittaa tuomiosta hovioikeuteen, jonka jälkeen edessä saattaa olla vielä korkeimman oikeuden käsittely.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.