Presidentti hyväksyi Lex Nokian

Kaarlo Räihä
13. maaliskuuta, 2009 12:44

Lex Nokia -nimellä tunnettu tietosuojalaki eteni tänään byrokraattisen vuoren huipulle, kun tasavallan presidentti Tarja Halonen vahvisti tietosuojalain aamulla. Lex Nokia astuu täten voimaan 1. kesäkuuta 2009.
Lakia vastustavat tahot yrittivät vedota Haloseen mm. kukkakimpun avulla, jotta presidentti hylkäisi uuden tietosuojalain tai edes pyytäisi tietosuojalain sisällöstä korkeimman oikeuden lausunnon.
Lex Nokian puiminen ei kuitenkaan välttämättä lopu tähän, vaan mm. sananvapautta ja yksityisyyttä puolustava Electronic Frontier Finland (EFFI) ilmoitti aiemmin, että se aikoo tehdä laista valituksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, jos Lex Nokia saa presidentin hyväksynnän.
Presidentin hyväksyntä ei ole suuri yllätys, koska tietosuojalaki hyväksyttiin eduskunnan molemmissa käsittelyissä selvin numeroin.
Lex Nokian avulla yhteisötilaajat ja suuryritykset pääsevät tutkimaan käyttäjiensä ja työntekijöidensä IP-protokollaan tunnistetietoja, jos he epäilevät näiden käyttävän tietoverkkoa luvattomasti tai vuotavan sen avulla yrityssalaisuuksia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.