Nintendon DS-konsolia myyty yli 100 miljoonaa kappaletta

Kaarlo Räihä
12. maaliskuuta, 2009 12:48

Pelijätti Nintendo on rikkonut jälleen yhden merkkipaalun konsoleiden myymisessä. Yhtiö nimittäin ilmoitti eilen, että se on myynyt maailmalle jo yli 100 miljoonaa DS-konsolia.
Tähän määrään laskettiin mukaan kaikki yrityksen myymät DS-, DS Lite- ja DSi-konsolit. Aikaa 100 miljoonan laitteen myymiseen kului alle neljä ja puoli vuotta, sillä ensimmäiset DS-konsolit tulivat Japanissa myyntiin vuoden 2004 marraskuussa ja Nintendon mukaan 100 miljoonan laitteen raja rikottiin tämän kuun kuudes päivä. Täten myytyjen DS-konsoleiden päiväkohtainen keskiarvo on noin 60 000 DS-laitetta.
DS rikkoi 100 miljoonan myydyn laitteen rajan nopeammin kuin Sonyn PlayStation 2 -pelikonsoli, jolta saman rajapyykin saavuttaminen vei aikaa viisi vuotta ja yhdeksän kuukautta.
Nykyisten arvioiden mukaan DS saavuttaa PS2:n myyntiluvuissa noin kahden vuoden kuluttua. Tämä ajankohta saattaa kuitenkin aikaistua, jos huhtikuussa Yhdysvalloissa ja Euroopassa myyntiin tuleva DSi onnistuu parantamaan DS-laitteiden nykyisiä myyntilukuja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.