Applen uusi iPod shuffle puhuu sinulle

Kaarlo Räihä
11. maaliskuuta, 2009 15:54

Applen iPod-tuoteperheen pienin ja edullisin iPod shuffle -mallisto on jälleen uudistunut.
Soittimen suurin uudistus on VoiceOver-ominaisuus, joka osaa lukea ääneen artistien, kappaleiden ja soittolistojen nimet. VoiceOver tukee tällä hetkellä 14 eri kieltä, joiden joukkoon lukeutuvat mm. englanti ja ruotsi. Ominaisuus onkin tarpeellinen soittimessa, jossa ei ole lainkaan näyttöä kappaletietojen selaamista varten. Soittimeen ei ole kuitenkaan rakennettu puhesyntetisaattoria, vaan iTunes-ohjelma lukee tiedot audiotiedostoiksi, kun musiikkia ja soittolistoja siirretään soittimeen, joten iPod shuffle vain toistaa aiemmin luotuja puhetiedostoja.
Kolmannen sukupolven iPod shuffle on Applen mukaan pienempi kuin AA-patteri (koko 45,2x17,5x7,8 mm) ja painoa soittimella on 10,7 grammaa. Flash-muistia soittimesta löytyy 4 gigatavua ja sisäänrakennetun akun pitäisi toistaa musiikkia yhdellä latauksella noin 10 tuntia.
Soittimessa on valmiina klipsi, jonka avulla sen voi kiinnittää esim. vyöhön tai paidan taskuun. Soittimessa olevia kappaleita voi kuunnella soittolistojen mukaisessa järjestyksessä tai vaihtoehtoisesti käyttää satunnaissoittoa. Itse soittimesta löytyy ainoastaan yksi katkaisin, jonka avulla kuluttaja voi valita soittotilan tai sammuttaa soittimen. Äänenvoimakkuuden säätäminen, toiston pysäyttäminen, VoiceOver-ominaisuuden käyttäminen ja kappaleiden välillä navigointi tapahtuu kuulokkeisiin rakennetun ohjausjärjestelmän avulla.
Kaupoissa iPod shufflea nähdään kahdella eri värivaihtoehdolla ja laitteen suositushinta Yhdysvalloissa on 79 dollaria. Suomessa soittimen hinta on 85 euroa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.